
UPCE On Air: O mytí střepů, víně i jedovatém hadovi se studenty archeologie
Věděli jste, že v jedné arménské jeskyni se lisovalo víno už před šesti tisíci lety?
A že se právě tam vydávají každé léto i studenti Univerzity Pardubice?
V tomhle díle podcastu UPCE On Air se vypravíme do historie staré tisíce let. Pozvání přijali dva studenti archeologie z Fakulty filozofické – Roman Kudoláni a Vojtěch Stieber, kteří se nedávno vrátili z výzkumné mise v rámci projektu Hayastan.
Povídali jsme si o tom, jak vypadá práce archeologa, co všechno se dá zjistit z malého kousku látky nebo z pozůstatků pece, nebo o tom, co dělat, když člověk v Arménii potká jedovatého hada.
Zajímá vás, co všechno skupinka archeologů z UPCE objevila, a co všechno se dá vyčíst z nálezů starých tisíce let? Pusťte si nový díl.https://youtu.be/M6Yam5rjHOE